Blatter en Rusland

sp-Fußball-FIFA-Blatter-Russland-Putin: Putin lobt Blatters ...Sep Blatter is gevallen. We weten nog niet alle details, maar het gaat hoogst waarschijnlijk over diep gewortelde corruptiepraktijken binnen de FIFA organisatie. En ineens was er bij Russia Today een interview met Putin over dit onderwerp. Wat was daar nu interessant aan zult u denken, wel er is nog hoop, ik leg het u uit.

In dit interview worden er door Putin allerlei zinnige dingen gezegd. Natuurlijk wordt er ook een hoop bekende propaganda onzin over corruptie verkondigd, maar dat laat ik nu maar even. Nee, hier en daar lijkt het erop dat Putin het allemaal helemaal niet zo slecht begrijpt als wij wel denken. Hij stelt de aanpak van een aantal dossiers aan de kaak, waarmee de Amerikanen proberen hun invloed in het buitenland uit te breiden, dit allemaal onder noemer terroristen bestrijding. Zo komen Snowden, Assange (ja we zijn hem bijna vergeten maar hij zit nog steeds in de ambassade in Londen) langs en hij beklaagt zich in dit artikel over de ongebreidelde uitbreiding van de Amerikaanse invloed in het buitenland.

rusland verdedigt asiel voor snowdenDaar zit natuurlijk wel wat in: de Amerikaanse terroristen bestrijding lijkt inmiddels wel een beetje uit de hand aan het lopen. Putin geeft vervolgens een voorzetje in hoe het echt zou moeten: “Iemand is pas schuldig als hij is veroordeeld” zegt hij bijvoorbeeld over Blatter. Hij vindt ook dat de VS “hun wetten proberen te exporteren naar het buitenland” en “Schuldig ben je pas als je bent veroordeeld door een onafhankelijke rechtbank”. Tot zover dan de redelijke citaten, de onzin die er daarnaast nog wordt uitgekraamd laat ik hier zoals ik hierboven al schreef maar even.

Het lijkt er toch even op of Putin wel degelijk weet hoe zaken moeten lopen en de kritiek op de VS over de manier waarop momenteel in de VS wordt gedacht terroristen te bestrijden snijdt zeker hout. Het zou alleen wel prettig zijn, als hij dan toch wel weet hoe het moet, hij dit ook eens in Rusland zelf zou laten blijken. Als het over andere landen of instanties gaat ziet hij dit kennelijk beter, dan als het over zijn eigen Rusland gaat. Daar worden zijn voorgestelde principes namelijk royaal met voeten getreden. Vladimir Putin and Sepp Blatter

Hij uit natuurlijk in dit artikel veel sympathie voor Blatter. Die was onlangs nog te gast in het Kremlin om op de hem bekende wijze te verklaren dat Rusland een geweldige kandidaat is en dat iedereen die het hier niet mee eens is, maar niet naar Rusland moest komen. Putin zat erbij en knikte tevreden: voor één keer was hij het nu eens niet, die op hoge toon zijn tegenstanders toesprak. Natuurlijk herkende beide heren zich in het optreden van de andere “leider”.

Wat hoopvol is in dit artikel is dat hij blijk geeft toch wel enige zin voor realiteit te hebben. Laten we hopen dat zich dit op den duur vertaalt in reëlere houding t.o.v. de crisis situatie in Oost Oekraïne.

Categorieën: Meningen, Reactie op nieuws | Tags: , , | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Plaats een reactie

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.